cinta

Το όραμα της αρχαίας τεχνικής της γιόγκα παρουσιασμένο στον σύγχρονο κόσμο με εναλλακτικό τρόπο δημιουργήθηκε στο μυαλό της Ira Noοr και η θέλησή της να μοιραστεί την πολυετή γνώση και εμπειρία της στη γιόγκα, συνοδευόμενη από την ισχυρή πεποίθηση της για τα οφέλη αυτής της πρακτικής, γέννησε την ιδέα και τελικά την ίδρυση της εταιρείας Cinta.

ira noor

About

Η Τζακάρτα και το έτος 1999 ήταν ο τόπος και ο χρόνος για την Ira Noor να συστηθεί στη γιόγκα. Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης μεταξύ Τζακάρτα και Σιγκαπούρης, έκανε γιόγκα με τον πρώτο της δάσκαλο από το Ισραήλ και σταδιακά, με τη συνεχή επαφή και την επίγνωση του αντίκτυπου της γιόγκα στο μυαλό και το σώμα, η Ira εθίστηκε σε αυτήν.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Χονγκ Κονγκ, αποφάσισε να επενδύσει στην εξάσκηση της γιόγκα με την καθοδήγηση των δασκάλων και των μεντόρων της Patrick Creelman και Rinat Pearlman από το PURE Yoga Hong Kong. Αυτή ήταν η περίοδος που οδήγησε την Ira στην Alignment Yoga και διαμόρφωσε την προοπτική και την προσέγγισή της. Συμμετείχε στο Teachers Training με τους Patrick Creelman και Rinat Pearlman και συμμετείχε σε διάφορα καταφύγια γιόγκα και εντατικές πρακτικές στα Ιμαλάια, το Θιβέτ και το Μαρόκο.

Με σπουδές στο Teachers Foundation και Advanced Teachers Training σε συνδυασμό με εργαστήρια για διάφορους τύπους γιόγκα Ashtanga, Wheel και Synchronised Vinyasa flow, και μια νοοτροπία που εκπέμπει πλήρως τα οφέλη της γιόγκα, η Ira αποκαλύπτει έναν τρόπο να βρεις δύναμη, ισορροπία και εσωτερική γαλήνη στη φασαρία του σύγχρονου κόσμου.

our philosophy

Η φιλοσοφία της Cinta απαντά στο εύλογο ερώτημα «γιατί». Η απάντηση βρίσκεται στην ανάγκη και την επιθυμία να είμαστε ταυτόχρονα δυνατοί και ήρεμοι και να παραμένουμε συνειδητοποιημένοι μέσω της προσπάθειας και της άσκησης, που εξελίσσεται φυσικά. Να συνεχίζουμε και να αναγνωρίζουμε το λόγο, να θρέφουμε και να αγκαλιάζουμε την αλλαγή που έρχεται, να κατανοούμε ότι μέσα από μια πιο σκληρή και ισχυρή μορφή άσκησης και αυτοσυγκέντρωσης πετυχαίνουμε το μέγιστο αποτέλεσμα κι έτσι επωφελούμαστε από τη μετέπειτα χαλάρωση.

About
About

about yoga

About

Η έμφαση που δίνεται σήμερα στην υγεία και την ευεξία καθιστά τη γιόγκα την ιδανική σωματική δραστηριότητα για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και τη δόμηση της πνευματικής προοπτικής για την επίλυση των καθημερινών στρεσογόνων παραγόντων. Επιπλέον, η ανάγκη για ισορροπία, αρμονία, ενδυνάμωση και ολιστική βελτίωση συναντώνται στη φιλοσοφία και την πρακτική της γιόγκα. Καθώς το άτομο προχωρά όλο και πιο βαθιά, κατανοεί την αλλαγή που έρχεται, συνειδητοποιεί ότι μυαλό, σώμα και πνεύμα είναι αλληλένδετα και ότι μέσω της ευθυγράμμισής τους φτάνει στην επιθυμητή εξέλιξη.
Ο πυρήνας της γιόγκα έχει διαμορφωθεί μέσω των asanas και των pranayamas. Οι asanas (στάσεις ή θέσεις) βοηθούν στη φυσική σας κατάσταση και επικεντρώνονται στο μυαλό διδάσκοντάς σας να συγκεντρώνεστε σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος. Αυτή η επίγνωση διατηρεί έντονη τη σύνδεση μυαλού-σώματος και δεν αφήνει πολύ χρόνο για εξωτερική φλυαρία. Η εστίαση είναι εσωτερική και με τη χρήση της ελεγχόμενης αναπνοής (pranayamas), που επικεντρώνεται στη ροή ενέργειας, επιτυγχάνεται η συγχώνευση μυαλού, σώματος και πνεύματος. Η γιόγκα βοηθά στην κατανόηση και την αγκαλιά των ορίων, αλλά ταυτόχρονα να τα ξεπεράσεις, εξερευνώντας άλλα επίπεδα τόσο του νου όσο και του σώματος τα οποία συντονίζονται με την ψυχή έτσι ώστε και τα τρία να συνδυάζονται σε ένα κι ως εκ τούτου να δημιουργούν μια καλύτερη εκδοχή σου. Μια μορφή άσκησης που μορφοποιείται καθώς το άτομο διαμορφώνει τη νοοτροπία του και περιλαμβάνει όλους όσους έχουν τη θέληση να δώσουν ευκαιρία στην αυτοβελτίωσή τους.